De Mindfulness-training

MBSR Mindfulness- training

Wanneer je ‘t gevoel hebt dat je wordt geleefd door je agenda, dat je last hebt van stress, dat je meer rust wilt in je leven, dat je weer wilt kunnen genieten, dan kan de  8 weekse Mindfulness-training  je hierbij helpen.

Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig zijn leer je om stil te staan bij wat er is, op adem te komen en te voelen wat je nodig hebt op dit moment. Zo kom je uit de automatische piloot en kan je bewust reageren op de omstandigheden waar je je in bevindt.

Je leert hoe je meer rust en ontspanning creëert, hoe je beter kan omgaan met lastige gevoelens, emoties en situaties.

Twee keer per jaar ( februari en oktober) start er een training in Emmeloord.  Zie voor verdere informatie rubriek agenda of neem contact op met De Mindfulgids  of via telefoonnummer 06-55706571

De training kan ook individueel worden gegeven.

Voor wie is deze Mindfulness-training?

Mensen die op een andere manier in het leven willen staan waarbij meer aandacht is voor wie je bent en voor het hier en nu. Voor mensen die last hebben van stress, sombere gevoelens/ gedachten, piekeren, rationaliseren, overspoeld worden door gevoelens of angsten is deze training geschikt.

Hoe ziet de Mindfulness-training er uit?

  • De Mindfulness-training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefen-stiltedag.
  • Voor de start van de Mindfulness-training is er een persoonlijk kennismakingsgesprek met de trainer
  • Cursisten ontvangen geluidsbestanden en een werkboek
  • Aantal deelnemers: maximaal 8
  • Er wordt je gevraagd thuis de oefeningen dagelijks te doen om zo het effect van de training te verhogen, dit kost je ongeveer 30-45 min per dag.

NB Naast de training op open inschrijving wordt de MBSR Mindfulness -training ook specifiek voor mantelzorgers gegeven (ook op aanvraag) zie ook de site van De Mantelgids

De mindfulness-training kan ook individueel gevolgd worden.

Is Mindfulness zweverig?  Nee.  Mindfulness wordt vaak geassocieerd met uren op het kussen zitten, kaarsjes en wierook, maar Mindfulness zorgt er juist voor  dat je in het hier en nu komt en dat je weer in balans kunt komen waardoor je meer rust en geluk kunt ervaren.

In het Mindfulness programma leer je door meditatie oefeningen grip te houden op een druk leven in plaats van geleefd te worden.

Een mindful weekend of workshop voor vrienden, familie of bedrijf?

Informeer bij De Mindfulgids, ook dat kan geregeld worden.

info@demindfulgids.nl  of telefonisch via 06-55706571